• Bel voor informatie of een
  • afspraak: 06 24 72 76 16

Plattegronden zijn er voor vele doeleinden voor elke toepassing wil je een andere plattegrond.

Professionele 2D of 3D plattegronden in CAD:

Het inmeten en verwerken van tekenwerk dat voor verschillende professionele toepassingen gebruikt kan worden. Alle constructies worden door RVN zorgvuldig in kaart gebracht. Ramen, deuren, muren worden volledig gemeten en verwerkt met een hoogte, breedte, diepte verhouding, Ook bijvoorbeeld de borstwering maat wordt verwerkt zodat er complete 3D modellen ontstaan.

Het tekenwerk kan worden toegepast in diverse CAD-programma’s en ook als BIM (Bouwwerk Informatie Model) gebruikt worden. De voordelen hieruit zijn divers, als de mogelijkheid tot kostenbewaking planningen koppelen of bijvoorbeeld opnamen t.b.v. meerjaren onderhoudsplannen. WAN kan u hierin goed adviseren.

Plattegrond voor verkoopdoeleinden & GBO berekening:

Sinds 1 september 2010 zijn LVM, VBO en NVM makelaars verplicht om gebruiksoppervlakte (GBO) volgens de NEN 2580 in te meten, met als enige uitzondering het onderscheid tussen dragende en niet-dragende binnenwanden. Verder kent de NEN2580 geen onderverdeling in oppervlakten die vaak wel door de branche gevraagd wordt.

De meetinstructie conform NEN 2580 is bedoeld om voor woningen de gebruiksoppervlakte te meten. De meetinstructie is gericht op het meten van de gebruiksoppervlakte per individuele woning, ʺachter de voordeurʺ, en niet de gebruiksoppervlakte van een complex. Het begrip gebruiksoppervlakte is ontleend aan artikel 1 van het Bouwbesluit. Voor de inhoud van het begrip verwijst het Bouwbesluit naar NEN 2580. NEN 2580 vormt daarmee ook de basis voor deze meetinstructie.

Ontruimings- en aanvalsplattegrond volgens NEN1414:

Ontruimingsplattegronden zijn wettelijk verplichte onderdelen van vluchtwegmarkeringen. De wettelijke normen en eisen zoals NEN-1414 en ISO-23601 vormen de basis voor deze ontruimingsplattegronden.

RVN maakt ontruimingsplattegronden door vereenvoudiging van de officiële bouwkundige tekeningen. Tevens is het mogelijk om door ons uw pand, bouwwerk of terrein in te meten.

Wij hebben zelf diverse soorten stijlen ontruimingsplattegronden ontwikkeld. Het is voor ons echter niet vreemd om met uw  huisstijl de plattegronden volledig te re-stylen.

Leesbaarheid en bruikbaarheid zijn de belangrijkste elementen in een ontruimingsplattegrond. Personen zonder technische achtergrond of ervaring in het lezen van technische tekeningen moeten gebruik kunnen maken van de plattegronden.

Ontruimingsplattegronden kunnen tevens gebruikt worden als plaatsbepaling. Hierdoor krijgen geïnteresseerden informatie over hun positie in een gebouw of op een terrein en vinden zij tegelijk informatie over nooduitgangen en vluchtroutes

Plattegrond voor aanvragen van gebruiksvergunning:

Wanneer u een gebruiksvergunning aanvraagt bij uw gemeente, heeft u voor bepaalde gebouwen een tekening nodig voordat deze vergunning afgegeven wordt. Ook de brandweer toets haar strenge eisen op basis van deze tekeningen of de brandveiligheid van het gebouw in orde is.

Deel van de eisen voor deze plattegronden zijn de zaken omschreven in H2 van het bouwbesluit. Deze tekeningen zijn nadien ook te gebruiken voor een ontruimingsplan en/of calamiteitenplan.

Menu